Мерките срещу Прищина, които ЕС наложи, са несправедливи, заяви министър-председателят на

...
Мерките срещу Прищина, които ЕС наложи, са несправедливи, заяви министър-председателят на
Коментари Харесай

Мерките на ЕС срещу Косово са несправедливи, смята Курти

Мерките против Прищина, които Европейски Съюз наложи, са несправедливи, заяви министър-председателят на Косово Албин Курти. Според него те би трябвало да бъдат ориентирани към Сърбия.

„ След наложените ограничения на Европейския съюз обстановката в северната част на Косово не се е трансформирала. Гражданите не престават да стачкуват спокойно, в общинските здания има чиновници на косовската полиция, а измежду тях са и членове на KFOR.

Косовският министър-председател Албин Курти съобщи през днешния ден, че ограниченията против Косово, въведени от Европейския съюз, са краткотрайни, само че и несправедливи и би трябвало да бъдат ориентирани към сръбската страна. 

Той добави, че по негова информация към този момент се приготвят нови ограничения на Европейски Съюз.

Албин Курти повтори, че е подготвен за разговор и деескалация в северната част на Косово, само че не и, както уточни, в ущърб на косовската конституция и правовата страна. Той удостовери, че сръбската “Северна бригада ” и Гражданска отбрана са терористични организации и че косовските институции са разпознали 45 души, които са нападнали бойци на КФОР, косовската полиция, публицисти и жители.

Остри обвинявания против Албин Курти идват от косовската съпротива. 

Бившият министър-председател на Косово Рамуш Харадинай изиска оставката на Курти, а Демократичният съюз на Косово съобщи, че е време Косово да продължи напред, само че без Албин Курти.

Президентът на Косово Вьоса ОсмАни не разяснява ограниченията на Европейския съюз “, съобщи Анджелка Чуп от Euronews Сърбия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР